Faiga masani i moli faapisinisi: Fetuutuunai ma lelei atoatoa

O le numera numera na avea ma se suiga moni i le lalolagi o faleoloa O le aliali mai o pisinisi faaeletoroni e manaʻomia se suiga o auala i le fuafuaina o auala faapisinisi. I lenei mea moni fou, o le a le matafaioi a faʻaletino faleoloa?

O avanoa faʻapisinisi masani e feagai ma se luʻi le mafaatusalia: O le faia o eseʻesega o poto masani e sili atu nai lo le faʻaaliga ma le faʻatau atu o oloa. Faʻaosofia lagona o tagata ono ono avea ma se faʻavae taua e faʻatosina mai ai o latou mafaufau: E aofia ai mea e pei o manogi, vevela ma moli. Auiliiliga mataupu.

I lenei tulaga, vaʻaiga faʻatau atu oloa fai ma sui autu i totonu o le lalolagi o faleoloa. O se aʻoaʻiga e tuʻufaʻatasia ai mafaufauga, faʻatauga, tisaini ma faʻatekinolosi itu, ma le faʻamoemoe e faʻaosofia ai le taumafaina i le taimi o le faʻatau atu e aunoa ma le leiloaina o le taulaʻiga luga o le ituaiga taua.

Le suiga o mafaufauga ile faʻapisinisi moli

E ui i le taua o faʻatauga i luga ole laiga, o fale tino o loʻo faʻaauau pea ona fai ma sui o se mea taua e faʻatau atu ai auala faʻafetai i lo latou ono maua ni fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo ma tagata faʻatau. O avanoa faapisinisi e fai ma sui o le ute o faʻailoga e ala i se ata faʻauo ua fetuunai i tagata faʻatau. O le mea lea, o moli e taua tele i le fausiaina o fou fou. O ona aoga autu o:

● Faʻailoga gaosi: Moli o loʻo fuafuaina i gatasi ma uiga ma faʻamoemoega o le igoa o le a fesoasoani fausiaina se eseʻese siʻosiʻomaga e mafai foi ona faʻailoa mai e tagata faʻatau.

● Faʻaleleia atili: Moli e tatau ona faʻalauteleina elemeni o loʻo faʻaalia, ae e taua tele foi e fesoasoani e faʻalelei le faʻasalalauina ile taimi e faʻatau atu ai. I tua atu o faʻataʻitaʻiga e fesoʻotaʻi ma le malosi lelei, o le filifiliga o le saʻo moli mo aitema taʻitasi o loʻo faʻaalia tatau ona avea ma ivitu o le lelei moli auala i soʻo se pisinisi avanoa (lavalava, meaai, tekonolosi faleoloa, ma isi). E mafai ona matou faʻaaogaina le malamalama malamalama ma le malamalama malamalama e ala i moli faʻapitoa e faʻalauteleina lanu paʻepaʻe, o se mea e aoga tele mo faleoloa, poʻo le faʻaaogaina o pupuni manino e pei o lanu mumu e faʻalauteleina ai foliga o aano o manufasi, poʻo lanumoana. e aoga tele e aumai ai le sili iʻa.

● Faʻamalologa: O moli faʻapisinisi moli e mafai ona ofoina ni metotia mo le faʻamalosia o tulaga faʻapisinisi ma faʻaaliga. O le faʻaaogaina o moli malamalama e suia ai le vevela o le lanu (CCT) faʻamoemoe i le vaitau o le tausaga, o loʻo i ai paolo poʻo le taimi foʻi o le aso, e mafai ona sili atu i le dinamise avanoa. O nei taʻiala e mafai ona fesoasoani faʻamalieina le tafe o tagata faʻaaoga i le faleoloa i le tumutumu o feoaʻiga, pe faʻafeagai, faʻatosina tagata faʻatau pe a fai o le faleoloa e sili atu le filemu, e pei foi o le faʻaaogaina o isi elemeni i le neuromarketing, mo se faʻataʻitaʻiga, musika.

Fetuunaiga moli moli faʻafetauina i avanoa uma

Malamalama o vaega taʻatele ma auala savali

I se tulaga lautele, malamalama i nei eria ei ai se gaioiga faʻatinoina, o se vaega o lea o se auala talafeagai auala o le a i ai se tuusaʻo aʻafiaga luga o tagata faʻatau le lagona o le mafanafana ma o lea i a latou faʻatauga faʻaiuga, e ala i le faʻaleleia o le faleoloa faleoloa. I lenei lagona, fetuʻunaiga o se taua elemeni ma o lea, o mea nei e tatau ona amanaʻia.

● Auala
● Malosiaga
● Le faʻaaogaina o avanoa

E sili le tuʻufaʻatasia o faʻavae o le tele o faʻamalamalamaga toniga ma faʻamalamalamaina elemene elemene e faʻatosinaina ai tagata faʻatauaina mafaufau i vaega faapitoa.

Faleoloa faʻamalama moli

Faleoloa faʻamalama o se elemeni o tosinaga o loʻo i ai se malosi lagona oʻotia aafiaga i luga o le tagata faʻaaoga, o le mea lea o le taua o moli moli mo nei avanoa, e fausia ai se elemeni e faʻafiafiaina ma tosina mai ai tagata.

Mai se manatu faʻapitoa, o le moli o le faleʻoloa faʻamalama e tatau ona faʻamalieina le sili ona manaʻomia lanu toe gaosia manaʻoga ma le maualuga Valivali Tuuina atu Faʻasino Upuga (CRI) e mafai ai se saʻo malamalamaaga o oloa e aunoa ma le faʻagaloina e uiga i le matagofie vaega. E taua foʻi le i ai o fetuʻunaʻiga ma mafai ona fetuʻunaʻi moli e pei o luminaires track, o le a faʻaopopo ai le agavaʻa i le faʻapipiʻiina, ona e mafai ona siʻitia e faʻafetaui i suiga suiga e tutupu i vaitau eseese. I se faʻaopopoga, o le faʻapipiʻiina o luminaires ma eseʻese fesuiaʻiga tulaga flux ma optics o le a mafai ai ona fausiaina sili atu pe itiiti ifo ogaoga aʻafiaga e ala i le taʻalo ma ata o eseʻese maaʻa e tusa ai ma le manaʻoga aafiaga, o lea tackling lenei sili atu fetuutuunai elemeni o moli.

Faleoloa moli

Pe a filifili pe faʻafefea ona moli se faleoloa, e taua le taulaʻi i sini o loʻo mulimuli mai:

● Faʻalauteleina le aulelei o oloa. Luminaires e mafai ai le tuʻufaʻatasia o ituaiga eseese o se sili ona manaia filifiliga. O le agavaʻa o la latou faʻapipiʻiga ua mafai ai ona fetuʻunaʻi i latou i eseese vaʻaiga faʻatau oloa

● Faʻataʻitaʻi le tagata faʻatau ile avanoa ma ia latou lagona le mafanafana. O se metotia lelei moli auala e tatau ona faʻatasia ma le ituaiga tagata faʻatau malaga, o lona uiga, o le gaioiga o le tagata faʻatau e ui atu i luma o le mauaina o se oloa poʻo se tautua. I le fou numera numera, o lenei faigamalaga ono amata i luga o le initaneti faitotoʻa, o lea auala fesoʻotaʻiga e taua. I le fesuisuiaʻi o le malosi o le susulu flxes poʻo le lanu lanu o le malamalama faʻaaogaina, e mafai ona tatou faʻatonu tagata faʻatau i itu taua o le fiafia o le ituaiga manatu sili ona talafeagai i totonu o le lalolagi faʻatau poto masani i se suavai ma masani auala.

● Faʻailoa nofoaga eseese ma avanoa faʻapisinisi. O le atamai e faʻafoeina moli faiga o se sili lelei lelei, mafai ai fesuiaʻiga i moli ia faia mai i se tasi numera masini e tusa ai ma manaʻoga faapitoa, aunoa ma le manaʻoga e sui luminaires po o isi elemeni o le faʻapipiʻiina. Fetuunaiga o ki i le tisaini ma sefeina o tau.

I Lamepa, matou maua tele poto masani galulue faʻatasi ma le 'au e nafa ma pisinisi faʻamalamalama galuega. I lenei fanua, matou te faʻaopopoina taua i poloketi taʻitasi e ala i le atiaʻe o fofo malamalama e faia faʻapitoa mo polokalama taʻitasi.


Taimi lafoina: Ian-08-2021